Esimene turniir toimub täna , 16.06.2016 kell 21.00
Lahendada tuleb 3 ristsõna, kes kõige kiiremini need 3 ära lahendab, võidab.
Kohtumiseni õhtul kell 9!
Maailma esimene online ristsõnade lahendamise turniir
Loetud 124 kasutaja poolt
Väga hea üritus! Ise küll täna ei osale, ent katsun uudist levitada.
Esimene turniir toimus 17 osalejaga! http://www.vint.ee/turniiritabel/?id=71494
Vint.ee ametlikud ristsõnade turniirid hakkavad toimuma igal õhtul kell 22:00.
Lisaks on VIP kasutajatel võimalus luua ristsõnade turniire oma valitud ajal. Turniiri sisestamisel palume tähele panna ka maksimaalse voorude arvu valikut (vaikimisi 11).
Kõikide turniiride maksimaalne kestus on 1h.
Vint.ee ametlikud ristsõnade turniirid hakkavad toimuma igal õhtul kell 22:00.
Lisaks on VIP kasutajatel võimalus luua ristsõnade turniire oma valitud ajal. Turniiri sisestamisel palume tähele panna ka maksimaalse voorude arvu valikut (vaikimisi 11).
Kõikide turniiride maksimaalne kestus on 1h.
Lahendasin ristsõnu ning kaladeks tulid ulk ja ugai. Millised kalad need on?
[i]postitas Mets58[/i]
Pead ilmselt setu käest küsima, kes vist kõik kalad sisse toksinud. Lahenda paarsada ära ja siis alles näed, mis jubedusi sealt kalade osas tulema hakkab :)
Kalade loend vikipeediast pakub tõelisi pärle. Kammkarpsirgesäinaslehmsiig on veel puudu, aga kuhu temagi jääb.
Vikipeedia on teos, mida isegi algklasside õpilastel ei lubata tsiteerida.
kalad kaladeks, ma olen proovinud nelja või viite ristsõna ja ilma tõsiste vigadeta on neist olnud vist üks. Seni kuni vigadeta ristsõna on harv erand, on turniiride korraldamine ilmselge ruttamine. Lisaks on palju küsimusi siiski nähtavalt üsna ristsõnakaugete isikute poolt sisestatud.
No on ikka hämmastav küll, kui vastus tuleb Lear, ja küsimus sellele on ooper.
Ulk ja ugai on kaladena üsna autoriteetses (kuigi nõuka-aegses) Loomade elus sees, paraku on olnud kalana ka "sisalikkale", mis on ilmselge aps. Aga sellised vead võib veel kuidagi loogikaga üles leida (kui ristuva sõnaga veab). Küll aga on sisestatud hulgaliselt mingit küsimus eh, vastus oh (?!) tüüpi pehmelt öeldes jura.
Siis on nähtud inglise keelest üle võetud valesid keelendeid
(näiteks no-teatri asemel noh-teater)
Ja kahjuks pole keegi sisestaja teinud vahet nootidel ja astmetel. Nii et teinekord võib seda ristsõna üsna keerukas lahendada olla. Eriti inimesel nagu mina, kes pole eriti avatud "uutele" infotõlgendustele :)
No on ikka hämmastav küll, kui vastus tuleb Lear, ja küsimus sellele on ooper.
Ulk ja ugai on kaladena üsna autoriteetses (kuigi nõuka-aegses) Loomade elus sees, paraku on olnud kalana ka "sisalikkale", mis on ilmselge aps. Aga sellised vead võib veel kuidagi loogikaga üles leida (kui ristuva sõnaga veab). Küll aga on sisestatud hulgaliselt mingit küsimus eh, vastus oh (?!) tüüpi pehmelt öeldes jura.
Siis on nähtud inglise keelest üle võetud valesid keelendeid
(näiteks no-teatri asemel noh-teater)
Ja kahjuks pole keegi sisestaja teinud vahet nootidel ja astmetel. Nii et teinekord võib seda ristsõna üsna keerukas lahendada olla. Eriti inimesel nagu mina, kes pole eriti avatud "uutele" infotõlgendustele :)
pärast eelmise kommentaari kirjutamist osalesin kl 22.00 toimunud turniiril ja mu lihtne soovitus oleks vint.ee-le, et ärge palun nimetage seda ... asja, mis teil seal on, ristsõnaks.
Ma olen sellel alal natuke aega siiski tegelenud (1990ndate algusest koostajana, olnud ka Eesti meistrivõistluste kohtunik ja nii edasi) ja selle termini kasutamine solvab ristsõnadest huvituvaid inimesi.
Nii koostajaid kui ka lahendajaid. Ausalt.
Eksimine on inimlik ja on kõik eksinud, aga kuskil on piir ka.
Ja paraku olete te siin ladunud juba vundamendi natuke viltu.
Millelt mina oma lühinägelikkuses kahjuks ei näegi, et hea lõpptulemus tulla saabki.
Ma olen sellel alal natuke aega siiski tegelenud (1990ndate algusest koostajana, olnud ka Eesti meistrivõistluste kohtunik ja nii edasi) ja selle termini kasutamine solvab ristsõnadest huvituvaid inimesi.
Nii koostajaid kui ka lahendajaid. Ausalt.
Eksimine on inimlik ja on kõik eksinud, aga kuskil on piir ka.
Ja paraku olete te siin ladunud juba vundamendi natuke viltu.
Millelt mina oma lühinägelikkuses kahjuks ei näegi, et hea lõpptulemus tulla saabki.
See viimane kriitika küll konstruktiivne ei olnud. Mis seal turniiriristsõnadel siis viga oli?
Küsimuste kvaliteet ei tekigi päevaga. Aga vigadest tuleb teada anda ja tuleb aru saada, et kuna sisestatud on juba 15 000 küsimust, tuleb neid vigu mitu kuud välja.
Küsimuste kvaliteet ei tekigi päevaga. Aga vigadest tuleb teada anda ja tuleb aru saada, et kuna sisestatud on juba 15 000 küsimust, tuleb neid vigu mitu kuud välja.