Eestikatel jäi taaskord 9 sudokut 29-st kas pooleli, lahendamata või olid veaga, kuid 7 8-st 1. vooru omast olen hiljem kas väiksemate või suuremate raskustega ära lahendanud. 2. vooru ehk sprindi poolelijäänu läks kahjuks kaduma, kuna unustasin enda sprindilehe võistluspaika. Kuid jääb 1 klassikaline sudoku ehk 70-punktine, mida ma ei suuda kuidagi lahendatud saada, olen küll proovinud erinevaid meetodeid, aga kasu pole. Seal on päris mitu ruutu, kus on vaid 2 varianti, nii et saaks 50-50-t kasutades (katsetades) lahendada, kuid eeldan, et see lahendub ikkagi loogiliselt, ja oleme ausad, 50-50-ga lahendamine pole ikka õige. Seega lisan pildi sellest sudokust, ehk mõni pro saab mind aidata?
P.S. Ruudustik pole ühtlane ja on vildakas, kuna mul polnud seda joonestades joonlauda käepärast, aga loodan, et saab aru.
Abi eestikate sudokuga
Loetud 43 kasutaja poolt

Hmm, kas tõesti keegi teine ka ei oska? 😕
See on lahendatav. Minul jooksis 70p ülesanne lihtsamini, kui 55p oma. Need mis Sul praegu paigas on õiged.
Lahendatav võib olla, kuid kuidas täpselt? Mina näen endiselt ainult võimalust 50-50-t kasutada, kuid kui on loogiline lahendus, ehk saad aidata? Või mõni teine pro saab...
Võti peitub siin..

Okei, ma vaatasin. Kui ruudud nummerdada vasakult paremale ja ülalt alla, siis kui 2.4 oleks 3, siis peab olema 1.8 3 ja sellest tulenevalt omakorda 8.7 3 ning 7.4 samuti 3, mis tähendab, et reas 4 oleks kaks 3, seega 2.4 ei saa olla 3 ja peab olema 6.
Kas mõtlesid seda?
Kas mõtlesid seda?
Jah ma mõtlesin küll teistpidi, et kui Rida 4 Tulp 2 panna 3 siis R8T7 peab olema 3 ja seetõttu ei saaks olla all vasakus 3x3 kastis(R7T2, R8T1, R8T2) ühtegi kohta enam kus saaks 3 tulla seega R4T2 saab olla ainult 6), aga töötab samamoodi.
Tänud, sain lõpuks lahendatud! Kuid pärast seda kohta jääb veel ühes kohas toppama, lisan sellest ka pildi.
Kuid sain sealt ikkagi edasi samuti 3 kasutades, nimelt kui 8.6 oleks 3, siis 8.7 peaks olema 7, 9.8 seega 6 ja 9.7 8, mis tähendaks, et ruutu 3.7 ei saaks miski minna, sest nii 7 kui 8 oleks 7. reas juba olemas.
Seega 8.6 peab olema 1.
Igatahes mõlemas kohas peab katsetama (3 või 6, 3 või 1) ja vaatama, mis kolmes-neljas ruudus selle tulemusena tuleks. Ma üritan alati seda vältida ja loogilise lahenduseni jõuda, nii et on üks võimalik variant (katsetamata), kuid selles sudokus see siis ikkagi võimalik pole, mis pole just hea. Ja vähemalt mina ei oska üldiselt leida head kohta, kus katsetada, kuid vbl selleks on mingi nipp.
Kuid sain sealt ikkagi edasi samuti 3 kasutades, nimelt kui 8.6 oleks 3, siis 8.7 peaks olema 7, 9.8 seega 6 ja 9.7 8, mis tähendaks, et ruutu 3.7 ei saaks miski minna, sest nii 7 kui 8 oleks 7. reas juba olemas.
Seega 8.6 peab olema 1.
Igatahes mõlemas kohas peab katsetama (3 või 6, 3 või 1) ja vaatama, mis kolmes-neljas ruudus selle tulemusena tuleks. Ma üritan alati seda vältida ja loogilise lahenduseni jõuda, nii et on üks võimalik variant (katsetamata), kuid selles sudokus see siis ikkagi võimalik pole, mis pole just hea. Ja vähemalt mina ei oska üldiselt leida head kohta, kus katsetada, kuid vbl selleks on mingi nipp.
Selles kohas jäin siis ka toppama vahepeal: