Bismarckist

Loetud 41 kasutaja poolt

Tammetõru 2025-12-14T17:13:48+02:00
Tere!

Natuke Bismarkcist.

Minu kogemuse põhjal ei ole kaardijaotus selles mängus piisavalt tasakaalus ega võrdselt jaotunud. Väga sageli tekib olukord, kus juba mängu alguses on selgelt näha, et ühe mängija kaardid ei võimalda mitte mingil viisil mängu võita – sõltumata tema teadmistest, kogemustest või loogilisest mõtlemisest.

Sellistes olukordades kaob huvi mängu vastu, kuna mängija ei saa oma oskusi rakendada ning tulemuse määrab sisuliselt ainult kaardijaotus. Tekib tunne, et arvuti on juba enne mängu algust otsustanud, kes on võitja, ning mängijal endal puudub reaalne võimalus olukorda mõjutada.

Minu arvates peaks hea kaardimäng:
andma mängijale võimaluse kasutada oma teadmisi ja strateegiat;

pakkuma võrreldavaid ja tasakaalus lähteolukordi;

vältima olukordi, kus mäng on juba alguses sisuliselt otsustatud.

Praegusel kujul tekitab Bismarcki mäng minus tunde, et oskused ja kogemus ei mängi olulist rolli ning see vähendab märgatavalt mängurõõmu ja motivatsiooni mängu jätkata.

Palun kaaluda kaardijaotuse algoritmi ülevaatamist ning mängu tasakaalu parandamist, et tagada ausam ja huvitavam mängukogemus kõigile kasutajatele.

Et mitte ainult targutada, siis konkreetsed ettepanekud muutmiseks:

Tasakaalustatud kaardijaotus
– Kaardid võiks jagada nii, et kummalgi poolel oleks vähemalt minimaalne võimalus mängu mõjutada, mitte täielik lootusetu seis.

Algkäe kvaliteedi kontroll
– Kui ühel mängijal on erakordselt nõrk algkäsi, võiks mäng seda automaatselt tasandada või pakkuda uut jaotust.

Rohkem strateegilist valikuruumi
– Mäng peaks võimaldama otsuseid, mis mõjutavad tulemust, mitte ainult sundima mängima „nii nagu kaardid ette annavad“.

Statistika ja läbipaistvus
– Näiteks info selle kohta, kui sageli esineb väga ebasoodne kaardijaotus, et mängija usaldus süsteemi vastu suureneks.

Testrežiim või alternatiivne režiim
– Režiim, kus rõhk on rohkem oskustel ja vähem juhusel, võiks huvitada kogenumaid mängijaid.

Mets58 2025-12-14T17:23:15+02:00
See ju lihtne mäng: enne vaba ladumist ja vaba valikut tuleb saada suur edu ja siis ei ole enam oluline see, millisel positsioonil sa asud.
Mets58 2025-12-14T17:55:24+02:00
Ma olen siin aastaid kaarte mänginud ja tegin suure avastuse: olenemata sellest, millise kaardimänguga on tegu, ei ole võitja kunagi kurtnud seda, et arvuti andis talle liiga head kaardid.
Tammetõru 2025-12-14T18:51:15+02:00
@Mets58,
mul ei ole tore ei üht- ega teistpidi.
Kui minu mõtlemisest ei sõltu see, et mul on +/-30, on see igav....või +50 -20 -30. Siis vaatad ainult, kumma võit sulle võidupunktide osas kasulikum on. Rõõmu pole, sest mõelda ei saa. Kaart mängib ise.
Mets58 2025-12-14T19:56:04+02:00
Tammetõru, sul 666 bismarcki, sellest 192 võitu, 248 viiki ja 226 kaotust.
Mul 25555 bismarcki, sellest 9293 võitu, 9087 viiki ja 7175 kaotust.

Proovi protsente arvutada.
MeikopVint.ee asutaja 2025-12-14T20:18:58+02:00
Kui soovid õnne osakaalu kaardimängus miinimumini viia, õpi Bridž ära! Päriselt - mina hakkasin eelmise aasta suvel Bridži vinti arendama ja ise ka mängima. Ja väga äge mäng on! Kõik ülejäänud kaardimängud tunduvad nüüd äärmiselt lihtsad.

Bismarck, sasku, tuhat - kõigil on õnne (kaardijooksu) osakaal päris suur ja sinna ei olegi midagi teha.

Vaata Küüsi ja podkidnoid - end punaseks mänginud tüüpidel on võiduprotsent 54%-56%!

Kaardimängud on ja jäävad õnnemänguks - sa võid 10 mängu järjest kaotada kehva kaardijooksu pärast. Et siis 15 järjest võita.
Kaardimängudes ollakse edukad pikas perspektiivis. Et sa kallutadki võiduprotsendi 50% -> 55% peale oma oskustega. Ja siis oled parim.

Vindis on kaartide jagamine absoluutselt juhuslik. Ja on seda olnud 15+ aastat. Seda manipuleerima nüüd hakata... ei tundu hea mõte.
Tammetõru 2025-12-14T21:07:07+02:00
Meikop,
mu isa oli leitutaja ja ratsionaliseerija.Kui ta vanasti tegi asju paremaks sellepärast, et ta ise ei viitsinud paljusid igavaid asju teha, siis vanuse kasvades ta üritas meile alati põhjendada, MIKS neid asju paremaks ei saa teha. Tegelik põhjs oli see, et ta lihtsalt ei viitsinud teha. Põhjendused olid tal alati suurepärased, sest ta tundis oma tööd.

Mets58 soovitas mul protsente arvutada. Võtsin enda kõik numbrid arvutusse (Mets58, saad ju isegi aru, et lihtne % ei andnud meelerahu).

Vaadates viimaste Bismarcki mängude tulemusi (kokku 566 mängu), on näha selge muster, et paljudes mängudes on võitja ja kaotaja vahe väga suur. Tüüpiliselt saab 1. koha mängija +30 kuni +55 punkti, samal ajal kui 3. koht jääb –30 kuni –55 punkti juurde, mis tähendab ühe mängu sees 60–100 punktilist vahet.
Ligikaudu 70–75% mängudest tunduvad kaardijaotuse poolest ebavõrdsed, kus üks mängija saab selge eelise ja teine satub juba alguses lootusetusse olukorda. Ainult umbes 25–30% mängudest on sellised, kus kaardid on enam-vähem võrdsed ja mängu tulemust saab mõjutada oskuste ja otsustega.
See näitab, et Bismarcki mängus määrab kaardijaotus väga suure osa tulemusest ning oskuse roll jääb paljudes mängudes teisejärguliseks, eriti siis, kui algjaotus on nõrk.

Meikop, see on lihtsalt " hääl" saalist. Bridži praegu plaanis õppima hakata ei ole, aga tänu soovitamast. Mu poeg soovitas sama, aga pole viitsimist. Seniks tegelen maailma parandamisega.
Mets58 2025-12-14T21:52:33+02:00
Kui kaarte ei mängi, siis oled alati võitja, sest saad selle aja kulutada maailma parandamisekssmiley
Mets58 2025-12-14T22:03:23+02:00
Tammetõru, vaata uuesti, mängija nime järel sulgudes olev esimene number näitab tema mängu lõpuks kogutud punkte, aga teine tema reitingu muutust. Su jutt on vist valele numbrile rajatud, sest nii suur number kui sa väidad on harva.
Tammetõru 2025-12-14T22:40:06+02:00
Ah, las olla.
Las läheb taaskord sinna kategooriasse, et "kodanik sai ära rääkida" ja küll ta maha rahuneb. Ärme väga vastu ka ole, sest siis ta enam ei viitsigi.
Nüri on, kui minust ei sõltu midagi ja arvuti on enne mängu võitja juba nagunii välja valinud. Lõpuks loobid tuima näoga kaarte..mõelda pole vaja.

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele