Muudaks õige reitingusüsteemi?
Loetud 117 kasutaja poolt
Reitingu kaotamine mingi aja vältel mitte mänginule on suht jabur idee, siin võib rääkida kui inimene pole aasta mänginud!
m00sekandi jutul on point sees
Kuna oli arvamusi, et 550 on liiga väike vahe, mille eest veel üks punkt võita, siis muudan reitingusüsteemi valemit alljärgnevalt:
R(uus) = R(vana) + (S x 21) + (R(vastase) - R(vana)) / 36
See valem võimaldab anda ühe punkti kasutajale, kes on teisest 720 punkti võrra eespool.
See valem võimaldab anda ühe punkti kasutajale, kes on teisest 720 punkti võrra eespool.
Mina aga ei saanud aru mida moosekant selle reitingu kaotamise all mõtles. Kui seda, et reitingust võetakse mingi summa ära, siis seda ma ju tegelikult tõsiseks arutamiseks välja pakkunud pole, mainisin sellise võimaluse olemasolu. Kui aga seda et 2-3 kuu möödudes mängija tabelist välja võetakse , siis ma seda pakkudes eeldasin, et mängija sinna jälle tagasi saab kui uuesti mängib. Üsna hea mõte on minu arvates ka limiidi panemine üldse tabelisse pääsemiseks, aga ka passiivsed mängijad ei peaks seal viibima ja selleks on 1 aasta interneti kohta ülipikk aeg. Mitmed inimesed (eelkõige lapsed) teevad endale mingil põhjusel mitu kasutajat ja teatud aja möödudes mõnda neist ei kasuta või inimene lihtsalt loobub mängimast ja paslik oleks sellised kasutajad aktiivsest edetabelist eemaldada.
Ahjaa, alleveri ees pean vabandama, kuna ta kutsus mind mängima renjut ega hoia oma reitingut :)
Lõppude lõpuks eks erandeid ikka on, kuid eelkõige on hea meel siin mängida....., mis tähendab seda, et reitingusüsteem ei muuda miskit.
Täitsa nõus, peaasi on ,et kenas keskkonnas mängida saab :). Vindi poisid on ikka suurepärase asjaga maha saanud.
Ses suhtes ma tahaksin teada, miks Ants üritab siin mulle musta mainet külge kleepida? Et ma ei hakkagi ju tugevatega mängima? Ennem uut reitingusüsteemi olin ma mänginud põhiliselt kõigiga top 40st, ja see et ma Ain1234 kutset üks päev vastu ei võtnud, ütleb kohe, et ma ei mängi tugevamatega? Mina mängisin palju mänge siin ja tõstsin oma reitingut vana süsteemiga ja kes keelas teil kuldsega sama teha? Teil olid ju šhansid sama suured kui mul või ei olnud? Või teile ei meeldi, et ma esimesel kohal olen topis? Las Meikop võtab mul reitingu 2000 peale, kui sa tahad oma esikohta nii väga. :)
Rahu, ainult rahu!
Kellelgi punkte maha võtma ei hakata!
Uus Reitingusüsteemi valem näeb tänasest välja:
See tähendab, et punkte saab juurde kui mängid endast vähem kui 720 punkti kaugusel asuva mängijaga.
Parimat,
Marten
Kellelgi punkte maha võtma ei hakata!
Uus Reitingusüsteemi valem näeb tänasest välja:
See tähendab, et punkte saab juurde kui mängid endast vähem kui 720 punkti kaugusel asuva mängijaga.
Parimat,
Marten
Ametlikult on males nii, et kui R-R_V=0, siis peab saama 50% punktidest. Kui ei saa, siis tehakse järgmist :
1) Seega võit annab (1-0.5)*K, kus K on juurdekasvu koefitsient, mis on meistritele 10, tavainimestele 15 ja algajatele 25.
Seega maksimaalselt saab võrdse vastasega juurde +7.5 võidu ja -7.5 kaotuse korral (tavainimestele).
Eestis ma kasutan K=10 kiirmales kõigile, kel reiting >= 1600.
Siit ka teie reitingusüsteemi väga suur erinevus, kuna teil ju +21 ja -21.
Maksimaalne juht :
1) Esiteks arvestatakse mängijate reitingu vahet kuni 350-ni, kui on suurem, siis võetakse see 350, mis tähendab, et võit annab tugevamale poolele rohkem juurde, nõrgemale aga mitte. Kaotusega vastupidi.
2) 350-le vastab punkti nõue 89% tugevamale ja 11% nõrgemale.
3) Seega
viik annab (0.5-0.89)*K=-0.39*K ~ -6 tugevamale ja (0.5-0.11)=0.39*K ~ +6 nõrgemale.
Võit annab (1-0.89)*K=0.11*K ~ + 1.65 tugevamale ja kui võidab nõrgem, siis (1-0.89)*K ~ +13.35
Kaotus -13.35 tugevamale ja -1.65 nõrgemale.
Loomulikult ei ole sellist süsteemi siin mõtet rakendada, aga tõin selle siia, et näeksite skaalat.
Eesti Maleliidu reitinguadministraator
Edu.
1) Seega võit annab (1-0.5)*K, kus K on juurdekasvu koefitsient, mis on meistritele 10, tavainimestele 15 ja algajatele 25.
Seega maksimaalselt saab võrdse vastasega juurde +7.5 võidu ja -7.5 kaotuse korral (tavainimestele).
Eestis ma kasutan K=10 kiirmales kõigile, kel reiting >= 1600.
Siit ka teie reitingusüsteemi väga suur erinevus, kuna teil ju +21 ja -21.
Maksimaalne juht :
1) Esiteks arvestatakse mängijate reitingu vahet kuni 350-ni, kui on suurem, siis võetakse see 350, mis tähendab, et võit annab tugevamale poolele rohkem juurde, nõrgemale aga mitte. Kaotusega vastupidi.
2) 350-le vastab punkti nõue 89% tugevamale ja 11% nõrgemale.
3) Seega
viik annab (0.5-0.89)*K=-0.39*K ~ -6 tugevamale ja (0.5-0.11)=0.39*K ~ +6 nõrgemale.
Võit annab (1-0.89)*K=0.11*K ~ + 1.65 tugevamale ja kui võidab nõrgem, siis (1-0.89)*K ~ +13.35
Kaotus -13.35 tugevamale ja -1.65 nõrgemale.
Loomulikult ei ole sellist süsteemi siin mõtet rakendada, aga tõin selle siia, et näeksite skaalat.
Eesti Maleliidu reitinguadministraator
Edu.