Mõttespordi MM 2012

Loetud 176 kasutaja poolt

TiiT 2012-08-27T10:53:23+03:00
Päris õnnestunud viimane päev siis. Ilmselt jäigi selle male taha lõpuks asi kinni. Muus osas ju erilist tagasiminekut võrreldes eelmise aastaga nii väga polnudki, lihtsalt veidi õnne vähem (eelmiste aastate pokkeritulemuse asendasid nüüd Lost Cities tulemusega). Lines on action ka muidugi kindlasti kripeldab. Paraku aga neid pikki alasid nii palju pole, et asendada saaks.
Viimane alavõit, ma eeldaks, et andis 100 punkti ikka. Kui sul peale kaht vooru veel 12 teha tuli, siis eeldatavasti neid osalejaid seal olema ikka pidi. Samas jääb õhku alati koefitsendi teema. Aga küsimus kui selline tekkis mul vaatamata eeldustele sama mis pofficul.

Aga kokkuvõttes korralik esitlus ikka. Selle võistluse juures ilmselt see teebki asja iga kord põnevaks, et kunagi ei tea, mis alad satuvad ühele ajale ja kui palju osalejaid mingil alal on. Sul tuleb lihtsalt nii kombineerida, et sa oled parim. Taktikamäng. Nagu Vormel1-te jälgiks.
Rauing 2012-08-27T11:45:23+03:00
4.koht pole üldsegi paha. väga hea ja tubli tulemus ikka :)
iga aasta ei saagi maailmameistriks tulla.
Tore, et sa seda üritust alati sissekannetega peaaegu reaalajas kajastad. Väga huvitav lugemine :)
driv4r 2012-08-27T13:44:28+03:00
Korralik tulemus, kuigi sinu jaoks kindlasti kokkuvõttes pettumus, ja hiilgav resultaat viimasel päeval bokus ja lost cities'is, eriti viimases, mida sa polnud varem mänginudki, nagu ma aru sain! (y)
Mul oleks sel võistlusel vast sudokus ainult mingigi tulemuse lootused olnud, aga mul pole aimugi, mis see ken-ken on :/

Vastuseks varasemale kommentaarile Ryanairi kohta. Ma olen ise aint korra kasutand ja see oli paar aastat tagasi samuti Londonist (Stanstedi lennujaamast) Riiga. Sel ajal veel Tallinnast Londonisse Ryanairiga ei saanudki.
Muidu ma olen kasutanud nii Estonian Airi (kuigi mitte viimastel aastatel hinna tõttu) kui EasyJeti, esimesega saab Gatwicki ja teisega Stanstedi lennujaama. Viimased paar lendu ongi tehtud EasyJetiga ja päris nii see pole, et hinnad neil 2 korda kõrgemad, kui Ryanairil (vähemalt eelmisel aastal see nii polnd). Muidugi alati sõltub hind sellest, kui pikalt ette broneerida, ja samal päeval kuni paar päeva ette broneerides olid hinnad enam-vähem võrdsed ja mõnel juhul EasyJet odavam, kui ma ei eksi (võrdlesin enne broneerimist viimati aasta tagasi). Ei oska öelda, kui suured erinevused pikalt ette broneerides on, sest see variant mulle ei sobi, lihtsalt võin lennukist maha jääda, kuna mu aja planeerimine pole just parim (jah, seda on ette tulnud) :D
Viimati tulin Inglismaale aga hoopis rekka kõrvalistmel täiesti tasuta! :}
mell123Treener 2012-08-27T21:14:43+03:00
Tubli töö! Sa ju võitsid neljanda koha, mitte ei kaotanud medalit. Hea lõpuga võtsid maksimumi, mis oli võimalik!
fantunesTreener 2012-08-28T10:28:02+03:00
Lost cities võit andis tõesti 100 punkti. See on selline lõbus ala, kus kõik on võimalik, nii et igaüks loodab õnnejumalanna soosingule ja seetõttu on osalejaid palju (kuigi nii minu kui enamiku teiste osalejate arvates ei tohiks ta maksimumi anda niiehknaa ja näiteks värske maailmameistri Dario arvates ei peaks üldse kavva kuuluma).

PS. Õhtul kirjutan veel kogu võistlust kokku võtva analüüsi, uue maailmameistri Dario De Toffoli kokkuvõte leiab siit http://www.studiogiochi.com/en/p/MSO2012.html.
MeikopVint.ee asutaja 2012-08-28T13:56:19+03:00
Palju õnne ka minu poolt, 4. koht on hea tulemus!
Üks asi mind veel huvitab: Kas esikolmikust keegi teenis oma punktid alal kus on juhuslikkus sees? Kui jah siis kui palju punkte ja kas järjestus oleks teine olnud kui juhuslikkusega mängud oleks võistluselt puudunud?
fantunesTreener 2012-08-28T20:08:01+03:00
Toon ära oma alade kaupa kogutud punktid kronoloogilises järjestuses. Kes tahab, võib võrrelda varem püstitatud prognoosidega, kuigi tegin jooksvalt mängitavate alade vahel ka mõningaid muutusi.

1. päev: kamisado 57.1, Hare&Tortois 61.5
2. päev: male 60, 7 card stud 20.8
3. päev: lines of action 77.8, 5 card draw 60
4. päev: 960-male 72.7, Canadian stud 25.9
5. päev: mastermind 65.4, entroopia 97.1
6. päev: carcassonne 89.3, London lowball 68.8
7. päev: sudoku ja kenken 90, kings cribbage 3.8, TH 25
8. päev: shacru 77.8, azacru 88.9, omaha 64.7
9. päev: boku 100, lost cities 100

Seega väikestel aladel õnnestus tänu viimasele päevale korralik saak koguda, saatuslikuks said suured alad, kus sisse jäi 77 punktine tulemus. Eks tuleb malet ja lines of actionit veelgi rohkem treenima hakata. Samas on positiivne, et entroopia on mul tänu Vindile (ja Mindokule) tõeliseks trumbiks kujunemas. Muide, poffic ja puhh, kui teie Londonitee ette võtaksite, oleks teil kindlasti suurepärased shansid entroopias medalile tulla ja miks mitte ka kullale. Oma nime uhkele võidukarikale graveerituna näha peaks olema piisav motivaator.

Tuleb tunnistada, et turniirieelsed lootused päriselt ei täitunud, aga samas ka kripeldama midagi ei jää, kuna Dario De Toffoli vastu polnud shansse kuidagipidi. Ilmselt õnnestus mul eelnevatel aastatel piisavalt palju fortuuna soosingut nautida, aga kuna see juhtus kahel korral järjest, siis jäin uskuma, et olengi nii hea. Objektiivse pilguga tagasi vaadates oli mul nii 2010. kui 2011. aastal uskumatuid jackpote: mõlemal aastal võitsin pokkeri ning lisaks mullu inglise kabe ja tunamullu mastermindi (esikoha jagamine). Lisaks sellele õnnestusid mõlemal korral ideaalselt ka trumpalad lines of action ja boku, mis nagu käesolev aasta näitas, ei pruugi see mitte alati nii minna.

Mis puudutab esikoha võitnud Dario De Toffolit (wikipedia profiil http://en.wikipedia.org/wiki/Dario_De_Toffoli), siis ausalt öelda oli tema võit mõnevõrra üllatuseks. Pärast seda, kui ta eelnevatel aastatel polnud esiviisikusse jõudnud, kippusin arvama, et tema ajad on möödas, aga ta tõestas veenvalt, et on endiselt suur tšempion. Võita tiitleid kümneaastase perioodi jooksul on midagi, mida isegi elav legend Demis Hassabis pole suutnud. Seejuures esimese medali (pronksi) võitis Dario juba 1998. aastal ja kokku on tal medaleid nüüd 8 - rohkem, kui kellelgi teisel. Kui tähtis oli see tiitel isegi nii tituleeritud tegija jaoks, kui läbi aastakümnete erinevatel võistlustel esikohti noppinud Dario, seda näitavad tema enda poolt kirjutatud kroonika read: I really don't know how I made it, but finally I am the winner, among the 200 players coming from 32 different nations.
Once again I am the Pentamind World Champion!

Teise koha võitnud Paco hea esinemine polnud kindlasti üllatus, pigem pidasin teda peafavoriidiks. Paco universiaalsus on peaaegu et uskumatu - teha väga heal tasemel nii go-d, malet, bridži kui loomingulist mõtlemist on maailmas täiesti ainulaadne. Pacol on nüüd täiskomplekt medaleid, 2008. aastal teenis ta pronksi ning 2010. aastal kulla.

Pronksivõitja James Heppelli jaoks on tegu esimese medaliga, seega kahtlemata üllataja. James on minu tüüpi mängija - male taustaga ning loogikale ja pigem strateegilisele kui dünaamilisele mõtlemisele tuginev, kes eelistab alati determineeritud mänge. Koos Ankush Khandelwaliga on ta minu meelest peamine kandidaat maailmameistrite nimistu täiendamiseks.

Selline ta siis oli, 2012. aasta mõtespordi olümpiaad ja mitmevõistluse MM. Läksin medali järgi, mida ei tulnud, ja elasin üle mitmeid pettumusi, kuid huvitaval kombel olen hetkel niisama rahul kui eelmisel aastal pärast kulla võitmist. Positiivne emotsioon, mida pakkusid viimase päeva alavõidud ja sümpaatne lõputeremoonia, kaaluvad esimeste päevade pettumuse üle. Järgmise aasta võistlused on samal ajal ja samas kohas, augusti lõpus Londoni Ülikoolis.
sink 2012-08-28T20:44:34+03:00
on muidugi jama, kui Kaido Kaaberma juttu aluseks võtta, aga arvestades algust polnudki ju rohkem võtta. Kuna ei kaotanud medalit, vaid võitsid 4. koha, see on väike lohutus.
kastan88 2012-08-31T08:23:57+03:00
Jamaks ei saa tulemust kuidagi nimetada. Kui keegi sedasi ütleb, siis proovigu ise järele. 4. koht mitmesaja tugeva konkurendi hulgas on väga kõva. Jama oleks ssii saanud öelda, kui oleks jäänud tahapoole 20. kohta!

On lihtsalt kurb, kui siin leidub Kaabermaa-suguseid halvustajaid, eriti kui see ei käi enda saavutatud tulemuse kohta.
Mimm 2012-09-04T09:39:09+03:00
Mõned kommentaarid David Pearce'lt.

"I had pushed to have a bridge event that was cancelled which distracted me"

"Andres, no doubt commented on how there was a hall of flags at the MSO but no Estonian flag but one of his friends bought him a flag. He needed it on the last day taking 3 golds."

Veel mainis ta, et tema esitus oli kesine kuna teda vaevasid pereprobleemid.

"It would have been great to see you but I understand how expensive it is - if the event were more successful then perhaps it would be easier to sort out sponsorship for players."
Loodame siis, et varsti hakatakse toetama ka selliseid alasid!

Andres, hiiglamatubli!
Sulle on võistlustele ikkagi saatjat vaja. Pingutan järgmise aasta nimel!

Õnnitlused ja edu uutel treeningutel!

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele