Mõttespordi olümpiaadil lahendas ristsõnu 336 õpilast

Loetud 13 kasutaja poolt

MeikopVint.ee asutaja 2021-04-24T20:01:45+03:00
Tere,

Ristsõnade lahendamine oli mõttespordi olümpiaadil kavas esimest korda. Me ei oodanud suurt osavõttu - ristsõnade lahendamine Eesti koolilaste seas kõige populaarsem ei ole.
Oleme ülimalt positiivselt üllatunud, et osavõtjaid oli sama palju kui sudokute lahendamises - 336 osalejat 44-st koolist!

Samuti oleme saanud positiivset tagasisidet mitmelt koolilt - ristsõnade lahendamine õpilastele meeldib! Seega on kõik eeldused olemas, et ka järgmisel aastal on ristsõnade lahendamine mõttespordi olümpiaadil kavas!

Teeme nüüd kokkuvõtte ristsõnade lahendamise tulemustest vanusegruppide kaupa.

Algkool
Algkooli astmes lahendas ristsõnu 124 õpilast 27-st koolist.

Võitmatuks jäi Mikk Kaarel Õim Tartu Kesklinna Koolist. Mikk Kaarel võitis 4 turniiri 4-st ja kogus maksimaalsed 300 punkti.
Teise koha saavutas Elsbet Steinberg Tallinna Reaalkoolist, kes kogus 285 punkti ning kolmanda koha saavutas 277 punktiga Mihkel Normak Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumist.

Koolide arvestuses võitis Tallinna Reaalkool, keda esindas algkooli astmes 21 õpilast.

Põhikool
Põhikooli astmes lahendas ristsõnu 139 õpilast 30-st koolist.

Ka selles vanuseastmes jäi võitmatuks üks õpilane: Kairiin Soosaar Tallinna 32. Keskkoolist. Kairiin võitis kõik neli etappi ja kogus maksimaalsed 300 punkti.
Teise koha saavutas Gren Hõbemägi Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumist, kes kogus 285 punkti. Kolmandaks tuli 279 punktiga Kaspar Teede Tallinna Reaalkoolist.

Koolide arvestuses võitis Tallinna Vanalinna Hariduskolleegium, keda esindas selles vanusegrupis 24 õpilast.

Gümnaasium
Gümnaasiumis lahendas ristsõnu 26 õpilast 6-st koolist.

Maksimaalse punktisummaga (300) võitis Kristjan Hansen Nõo Reaalgümnaasiumist. Kaks järgmist kohta läksid Saaremaa Ühisgümnaasiumile. Teiseks tuli Otto Tuuling (287 punkti) ning kolmandaks Kennar Kahju (273 punkti).

Koolide arvestuses võitis 13 lahendajaga Saaremaa Ühisgümnaasium.

Õnnitleme võitjaid, täname kõiki osalemast ning kohtumiseni järgmisel õppeaastal!

NB! Medalid ja karikad toimetatakse parimatele tõenäoliselt uue õppeaasta alguses kus neid on võimalik aktusel kätte anda.

Marten Meikop
Eesti Mõttespordi Liit
crosswords.jpg

Lisa vastus

See funktsionaalsus on ainult verifitseeritud või VIP kasutajatele